MERSİN / YENİŞEHİR - ŞEHİT EROL OLÇOK İMAM HATİP ORTAOKULU

Haz

09 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10:00'da okulumuzda yapılacak olan English Fest (İngilizce Festivali)'e tüm *5. ve 6. Sınıf* velilerimiz davetlidir. Katılımınızdan mutluluk duyarız.

Haz

5-A ve 5 B sınıfı öğrencilerimiz Arkadaşlarına Arapça programı hazırladılar. Bir demet Arapça hadis ezberleyip sundular. Arapça şarkılar söylediler .Selamlaşma,tanışma ve vedalaşma kelimelerinin sunumunu yaptılar..Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendiler.Emeği geçen öğretmen  ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

8. Sınıf Öğrencilerine beceri yetenek testi yapıldı. Öğrencilerimizin ilgi alanları yetenekleri belirlendi. Bu kapsamda meslek tanıtımları ve lisede seçmeleri gereken bölümler söylendi.

Öğrencilerimiz yapılan tanıtımların çok faydalı olduğunu ve belki de yanlış tercihlerle bir ömür katlanacakları sıkıntıdan kurtulmuş olabileceklerini söylediler.

Sınav hazırlığının sadece derslere çalışmakla olmadığını rehberliğin ne kadar etkili olduğunu öğrendiler.

May

8. sınıf öğrencilerimizi Mersin ilimizde önde gelen Yenişehir Proje İmam Hatip Lisesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi ve İçel Anadolu Liselerine götürdük. Öğrencilerimize okul rehberlik öğretmeni ve idare, okulları hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevapladılar.

Okullarında yürüttükleri projeler, bilim araştırma etkinlikleri ve mezun olan öğrencilerinin kazandıkları okul ve bölümler hakkında da konuşuldu.

Öğrencilerimizin motivasyonları bu okul gezileri sonrası çok arttı. Çok çabalayan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz...

May

Okulumuzda mescidimiz düzenlendi. Pano öğrenciler tarafından zenginleştirildi.Kıbleyi belirlemek için  7C sınıfından öğrencimiz İkram Javvir bir görsel hazırladı.Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür  ederiz.

May

Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri ile birlikte Mustafa Erim Kent Tarihi Gezisi düzenlendi.

Genç kaşifler müze ile yerinde eğitim ve Kadim şehirler mukaddes mekanlar etkinlik uygulama kılavuzu doğrultusunda müze gezisi düzenlendi. Gezilen Mekân ile öğrencilerimizin tarihi dokuları somut olarak görmesi sağlandı.

Kent tarihi Müzesi 150 yıllık bir sivil mimari örneğidir. Mustafa Erim tarafından restorasyonu yapılarak Mersin'in kültür ve Sanat yaşamına kazandırılmıştır.

May

Mersin İslami İlimler Fakültesi Din kült ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Hatice Özdemir Ekinci, Ayşegül Işıklı, Servet Şahin ve Okul Müdür Yardımcısı Semiha Zorlu ve 7. ve 6.sınıf öğrencileri tarafından ziyaret edilmiştir

May

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Nis

Çocuklar bu dünyanın gelecekteki sahipleridir. Tüm çocuklar, canlılar için dünyadaki doğal dengenin önemini bilmeli ve yaşam tarzlarını buna göre ayarlamalıdır. Bu yüzden iklim değişikliğinin farkında olmak önemlidir. Touch The World e Twinning projesi bu amaçla yapılmaktadır. Bu projenin ortaklığı Türkçe Öğretmeni Hülya Sezer ve öğrencilerimiz tarafından yürütülmektedir. Amacımız doğa dostu öğrenciler yetiştirmektir.

Touch the World projesi okul panomuzu hazırladık.
Touch the World projesi ile ilgili çalışmalarımızı değerlendirmek ve çeşitli etkinlikler yapmak amacıyla okulumuz bahçesinde öğrencilerimiz ile bir araya geldik.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle okulumuzda program yapıldı. Öğrencilerimizin DKAB öğretmenimiz Sonay UYSAL önderliğinde hazırlayıp sergiledikleri tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Törende öğrencilerimizin seslendirdiği oratoryo izleyicileri duygulandırdı. Mehmet Akif'in hayatı ve İstiklal Marşı'nın Kabulü için hazırlanan video öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Törene okul müdürü, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz

Mrt

Sevenglish projesi kapsaminda on farklı şehirden öğretmen ve  öğrencilerimizle birlikte online olarak 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 106. yılını kutladık.