MERSİN / YENİŞEHİR - ŞEHİT EROL OLÇOK İMAM HATİP ORTAOKULU

Şehit Erol Olçok 'ta Ramazan.

Bir ay boyunca devam eden Ramazan etkinliklerimizi Ramazan Ve Kadir Gecesi programımız ile sonlandırdık.Okulumuzdan hemen hemen her ögrencimizin  katıldıgı Her sınıftan Bir Hatim ,Her güne Bir Ayet Bir Hadis,Ramazan Kolisi ve Dagıtımı, Ramazan Davulcularımızdan Maniler gibi bir çok etkinliklerle Ramazan ayımızı coşkuyla yaşadık.Emegi geçen öğretmenlerimize ve öğrencılerimize teşekkür eder ,hayırlı, huzurlu bayramlar dileriz.

Mrt

Fen Bilgisi Öğretmeni Meltem Kaya Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ümit Topril rehberliğinde Okulumuzda Mercan 100.yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi Gezisi düzenlendi.

Mrt

Renewable Art e- twinning sergisinde öğrencilerimiz  ünlü ressamların eserlerini atık malzemeler ve geri dönüşüm malzemeleriyle yaptılar. Doğayı korumanın, geri dönüşümün önemini kavradıkları ürünlerini okulda sergilediler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayı heyecanını yaşatmak için öğrencilerimizle pano hazırlandı, davulcu ve manilerle okulumuzda renkli görüntüler ortaya çıktı, sınıflarını süsleyen öğrencilerimizin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. Öğrencilerimiz  evlerinde de kapı süslemesi  ve ramazan köşesi yaparak tüm aileye bu heyecanı farklı şekilde yansıttılar. Herkese hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı olsun inşaallah.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü okulumuz konferans salonunda okul idarecilerimizin,öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiş, Çanakkale şehitlerimiz rahmet ve minnetle anılmıştır.Ruhları şad olsun.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmeni Fatma Arslan ve İngilizce öğretmenimiz Belgin Birgen rehberliğinde lise tanıtım ve motivasyon etkinliği yapıldı Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yahya Akel Fen Lisesi ve Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz fen bilgisi öğretmeni Gamze Kul Metin rehberliğinde  Mercan Çevre ve Bilim Merkezi gezisi gerçekleşti.

Şbt

Okulumuzda Miraç Kandilimizi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Necmettin Dinç ve Sayın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Sezer'in  katılımıyla kutladık. Proğramımız Sonay Uysal ve Refika Ercik hocalarımızın koordinesinde coşkulu ve anlamlı mesajlar içeren ilahiler, oratoryo, şiirler, sinevizyon, tek kişilik gösteri ve dabke dansıyla gösteri edildi. Okul öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılan misafirlerimize kandil ikramı olarak bisküvili lokum ikram edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Kültürün İzinde Mersin Projesi Kapsamında 7/ D Sınıfı öğrencileri ile Narenciye Şenliği etkinliği yapıldı ve öğrencilerimize Mersin Tanıtım Belgeseli izletildi

Ara

Bugün,  okulda yaptığımız etkinliklerden  ve bazı hayırseverlerin yapmış olduğu bağışlardan elde edilen bir miktar parayı , Yenişehir Müftüsü Seyfullah ARUK'a Filistin yararına teslim ettik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.Allah hayırlarımızı kabul etsin.

Ara

Okulumuzda Arap yiyecekleri tanıtıldı ,panolar Arapça yazılarla süslendi. Etkinliğe öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi .Emeği geçen okulumuz Arapça öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

Afete hazırlık kulübü danışman öğretmenleri Hatice Özdemir Ekinci ve Selamettin Acun ‘un planladığı, okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Adil Nevzat Ulutaş’ın anlattığı “ İklim krizi ve küresel ölçekte yansımaları” çalışması okulumuz öğrencilerinin yoğun ilgisiyle dinlendi. Değerli öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz kültür sanat faaliyetleri kapsamında 4 Aralık 2023 tarihinde 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir grupla şehit öğretmen Aybüke Yalçın anısına çekilen “ Aybüke: Öğretmen Oldum Ben “ filmine gittik. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği Genç Muhafızlar Yarısması il finali 11.12.2023 tarıhında Şehit Kübra Doğanay İmam Hatıp  Lisesinde gerceklestirildi.Okulumuz 8-F sınıfı öğrencilerinden Marwah Alothman  Mersin  İl 1.si oldu. Ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş takdim etti.Kendisini ve emeği geçen aile ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Bayraktepe Orman Parkı gezisine katılıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.