MERSİN / YENİŞEHİR - ŞEHİT EROL OLÇOK İMAM HATİP ORTAOKULU

Ara

Kültürün İzinde Mersin projesi kapsamında Okulumuz 5C ve 5D sınıfları Sınıf Öğretmenleri Hülya Sezer ve Gamze Kul Metin eşliğinde ,Tarsus Gençlik Kampı macera parkına motivasyon gezisine katıldılar.Macera parkındaki çeşitli parkurlarda fiziksel aktiviteler yaparak eğlenceli zaman geçirdiler. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında Okulumuz Öğrencileri Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ümit Topril rehberliğinde Darısekisi Yörük Köyü etkinliğini gerçekleştirdi.

Darısekisi Yörük Köyü Mersin ilinin Toroslar ilçesine bağlıdır

Ara

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen okul sağlığı çalışmalarının daha hızlı ve düzenli takip edilmesi, internet ortamında gerekli duyuruların yapılması ve daha geniş kitlelere ulaşılması amacıyla http://okulsagligi.meb.gov.tr web sayfası oluşturulmuştur.

Okul sağlığı web sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Kas

Kültürün İzinde Mersin projesi kapsamında Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu " İşgal Yıllarında Mersin ve Kent Tarihi" hakkında söyleşi etkinliğini gerçekleştirdi.Kendisine ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Mersin Vali Yardımcımız Adem Yılmaz ve Mersin İl Millî Eğitim Şube Müdürü Önder Furkan Sarı, bugün okulumuzu ziyarete gelmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bizleri ziyaret ederek onurlandıran hemşehrimiz ve kıymetli büyüğümüz Sayın Mersin Vali Yardımcısı Adem Yılmaz ve Mersin İl Millî Eğitim Şube Müdürü kıymetli kardeşim Önder Furkan Sarı'ya teşekkür ediyorum.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğrencileri konuşmalarını ve şiirlerini sundular.Okul koromuz Müzik Öğretmenimiz eşliğinde marşlar söyledi.Okulumuz 5/C sınıfı öğrencileri Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda Oratoryosunu sundular.

Cumhuriyet Bayramı panosu hazırlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi. Okul panosu süslendi.

Ekm

Okulumuz 5/D sınıfı öğrencileri okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni ümit torpil  kordinatörlüğünde kültürün izinde mersin projesi kapsamında okul panosu hazırladı ve 5C sınıfında slayt sunumlar yapıldı.

Ekm

13 Ekim Deprem Riskini azaltma Günü dolayısıyla öğrencilerin deprem sırasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilinçlenmeleri için deprem tatbikatı yapıldı. Konferans verildi.Bu faaliyete katılan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Afete Hazırlık Kulübü danışman öğretmenleri Hatice Özdemir Ekinci ve Selamettin Acun tarafından hazırlanan programda deprem, sel, çığ, heyelan hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Animasyon çizgi film izletilerek her türlü afete karşı hazırlıklı olmanın önemi hakkında konuşuldu. Tüm katılımcılara teşekkür edilerek program tamamlandı.

Ekm

Filistin’de şehit edilen Müslüman kardeşlerimiz için okulumuzda gıyabi cenaze namazı kılınmıştır

GIYABİ CENAZE NAMAZI NEDİR?

Aslolan, namazının kılınabilmesi için cenazenin hazır bulunmasıdır. Bununla birlikte hazır olmayan cenaze için de namaz kılınabilir. Nitekim Resûlullah (s.a.s.), Habeş Kralı Necâşî’nin vefatını haber vermiş, sonra da onun cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçmiş, ashab da arkasında saf tutmuştur (Buhârî, Cenâiz, 54 [1318]; Müslim, Cenâiz, 63 [951]). Olayda hazır bulunan Câbir b. Abdullah (r.a.) şöyle demiştir: “Resûlullah (s.a.s.) , Necâşî’nin (gıyâbında) cenaze namazını kıldırdı. Ben de ikinci saftaydım.” (Buhârî, Cenâiz, 54 [1320]). Yine, Resûlullah’ın (s.a.s.) Uhud şehitleri (Buhârî, Cenâiz, 72 [1344]) ve kendisine haber verilmeden defnedilen cenazeler için de gıyâbî cenaze namazı kıldığı bilinmektedir (Buhârî, Cenâiz, 55 [1321]).

Ekm

Mevlidi Nebi Haftası programımız okulumuz Dkab öğretmenleri ve Yenişehir İlçe Müftülüğü rehberliğinde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ,şiirler ,hadisler ve ilahilerin olduğu güzel bir program icra edildi. İlçe müftümüz Sayın Seyfettin Aruk Bey günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı .Programımızın sonunda öğrencilerimiz ve misafirlerimize çeşitli ikramlarda bulunuldu.Emeği gecen öğretmenlerimiz ve ilçe müftülüğü personelimize teşekkür ederiz.

Eyl

Sınıflarımız boyandı .Eğitim öğretime hazırız. Sevgili öğrencilerimizi bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuza nakil gelen öğrencilerimize, öğretmenlerimizin gözetiminde Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Arapçadan sınav yapıldı .Sınava giren öğrencilerimize ve ilgilenen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

ERDEM Projesi kapsamında paydaş okullarla birlikte okulumuzda futbol , voleybol ve basketbol sahasında sportif etkinlikler yapıldı.

May

Yoğunlaştırılmış Dil Programı  uygulayan İmam Hatip Ortaokulu olarak 5. Ve 6. Sınıflarımızla İngilizce yıl sonu kazanım sınavını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle ilgilenen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.